Logga in  

Free Joomla Template by Discount Justhost
  • HBK halsdukar finns nu att köpas

HBK:s p06 pojkar på Örncupen i Örnsköldsvik

Senast uppdaterad måndag, 09 juli 2018 Skriven av Peter Fröjdö

Detta års fotbollsresa för HBK:s pojkar födda 06 gick till Örnsköldsvik i vårt västra grannland, mitt under den värsta VM yran i Ryssland. Vi hade bokat boende vid Gullviks havsbad en bit utanför Övik. Fin sandstrand, pool, bangolf mm stod till vårt förfogande.

Vi hade tidig väckning 05:00 på fredag morgon för att hinna med Wasaline till Umeå. Väl framme blev första stoppet på Ikea för att få en mättande lunch! Alla tog inte köttbullar med mos! Första matchen spelades fredag kväll mot Arnäs IF. Pojkarna var trötta, speciellt i andra halvlek så det blev förlust med 1-2. Detta kom dock att bli den enda förlusten under hela resan. Följande dag (lördag) spelade vi hela tre matcher. 1-1 mot värdföreningen BK Örnen, Noa Skuthälla och Leo Snåre fick pris för bra uppträdande på planen.De följande matcherna vann vi ganska klart, 4-0 mot BLTG, ett blandlag från fyra små byar utanför Övik ( Björna, Långviksmon, Trehörningssjö och Gideå) samt 3-1 mot Tegs SK Böleäng från Umeå. Kvällen spenderades på Gullviks havsbad samt fotbolls VM i tv rutan.

På söndagen mötte vi det bästa motståndet, Själevads IK, vi klarade av att spela oavgjort 1-1 mot ett lag som sällan brukar förlora. Så sade åtminstone deras tränare efteråt.

En mycket lyckad resa till en fin stad på höga kusten. HBK:s flickor 08 var också med på resan och fick All Fair priset som bästa uppträdande lag, en fin utmärkelse och det visar att juniorfotbollen har en framtid i Kronoby.

 

PS! Vi spelade med våra vita "bortatröjor" mot Själevads IK fastän vi var "hemmalag" Annars är det grönt som gäller. Nu fick vi dock en lagbild med vita tröjor också.....