Logga in  

Free Joomla Template by Discount Justhost
  • HBK halsdukar finns nu att köpas

Helmicup flickor -05

Senast uppdaterad söndag, 29 januari 2017 Skriven av Mattias Ainasoja

 

 

Helmicup spelades i Kipparihallen 27.1-29.1. Vi spelade i samma grupp som KPV smaragdit, FC YPA, FC Sport och IK Myran. 

Första matchen mot KPV blev som tidigare matcher i turneringar. Vi började trevande och motståndet var tufft. Trots att vi bättrade på hela matchen så slutade det med en 0-2 förlust. Jemina spelade fint i målet och höll siffrorna nere med fina räddningar.

Lördag morgon började med match 8.30 mot FC YPA. Vi var bättre på gång och vi visade stundvis prov på fint spel. YPA drog ändå längre strået och vann 2-1. Jonna gjorde vårt mål med en soloprestation när hon dribblade genom hela planen och placerade in bollen med vänstern. 

FC Sport var följande motståndare och de fick möta ett laddat HBK. Vi rivstartade med ett snyggt klapp-klapp mål där Noelle blev målgörare. Alla spelade uppoffande och motståndarna hade stundvis svårt med humöret när de inte hängde med i svängarna. Vi hade flera heta chanser och Jemina stoppade motståndarnas försök. När slutsignalen ljöd bjöds det på en härlig segerdans.

IK Myran matcherna är alltid speciella och även denna gång hade vi problem med de storvuxna Myranspelarna. Vi låg länge under med 1-0 men i slutet fick vi en frispark som Wilma behärskat placerade i mål. Sist och slutligen får vi vara nöjda med oavgjort för vi var stundvis tillbakapressade och försvaret och Jemina fick jobba hårt. 

Vi blev tredje i vår grupp och fick möta KPV Timantit i en match om placering 5-6. Turneringen hade tagit hårt på vårt lag och vi nådde inte upp till normal nivå. Trots tappert spel var KPV starkare och vann till sist 6-1. Vårt tröstmål gjordes av Ellen på Wilmas passning. Därmed slutade vi sexa av sammanlagt tio lag.

Helmicup var en bra turnering som genomfördes bra av alla spelare. Alla kan vara nöjda. Vi lärde oss igen mycket och laget har gått framåt sedan ifjol. Nu gäller det bara att träna vidare och nöta på så kommer vi att få en rolig säsong.