Logga in  

Free Joomla Template by Discount Justhost
  • HBK halsdukar finns nu att köpas

Distriktsturnering i Hovsala

Senast uppdaterad lördag, 10 juni 2017 Skriven av Peter Fröjdö

Första distriktsturneringen för säsongen ordnades i Hovsala lördagen 10.6 av HBK:s E11 pojkar (födda 2006). Tanken var att turneringen skulle ha gått på centralplanen men vårens och försommarens kalla eller rent av bedrövliga väder gjorde att centralplanen inte var i spelskick. Hovsalaplanen däremot var i utmärkt spelskick, kanske en av de bästa planerna i nejden för dagen?

Ifjol spelade vi många jämna matcher och lyckades ofta vinna dom. Hittills i år har vi mest haft förluster fastän många matcher har varit jämna men idag på hemmaplan hade vi flytet på vår sida. Vi mötte VeTu från Vetil i den första matchen och vann med 4-0 efter två mål av Emil samt två av Elias. VeTu hade också sina chanser men Hugo och ett uppoffrande försvar stod alltid i vägen. Dessutom vann vi de viktiga duellerna på mittfältet och anfallarna var på hugget. Lukas som spelade mittback fick Fairplay.

I den andra matchen mötte vi en motståndare vi aldrig tidigare spelat mot fastän vi bor relativt nära varandra, LoVe från Lochteå. Den här matchen var också mycket jämnare än siffrorna visar. LoVe kanske satsade lite väl mycket på anfallsspel medan vi med våra tidigare förluster i år försökte starta med ett starkt försvar. Dessutom hade vi ett anfallspar i bra form bestående av Emil och Noah. Ganska snart ledde vi med 5-0 men med några långbollar kom LoVe fort till 5-2. Matchen fortsatte likadant med böljande spel och många mål. När matchen var slut och krutröken lagt sig hade vi vunnit med 11-5. Ett ovanligt resultat när ändå pojkarna har spelat rätt så många år ihop. Målskyttar var Emil 3, Noah 3, Leo 2, Hugo 1, Joona 1 och Elias 1. Fairplay gick till Noah.

Det var totalt hela 14 lag som deltog i två åldersklasser så det var mycket folk och parkerade bilar långt mot Kronoby centrum. Vädret var också toppen och talkofolket i kiosken/grillen samt domarna och alla deltagande lag gjorde det till en mycket lyckad tillställning.