Logga in  

Free Joomla Template by Discount Justhost
  • HBK halsdukar finns nu att köpas

Alandia Cup 2017

Senast uppdaterad söndag, 25 juni 2017 Skriven av Peter Fröjdö

Alandia Cup 2017

HBK:s E11 pojkar deltog i årets Alandia Cup och kom hem med många erfarenheter rikare. Alandia cup spelas för bara en årgång, E11, varje år så chansen att delta kommer inte ofta. Stommen i laget består av 2006 födda pojkar men vi har också en hel del 2007 födda samt två 2005 födda pojkar. Vi gick in i turneringen med inställningen att detta ska bli en resa vi minns hela livet för att vi hade roligt! Vi visste att motsåndarna kommer att vara tuffa och vi förväntade oss inga större sportsliga framgångar.


Vi hade bokat en hel stugby för oss själva vid fantastiska Marbyfjärden med egen strandbastu, sandstrand och volleybollplan. Vädret var riktigt bra med endast en dag med lite regn, för övrigt sken solen och pojkarna med familjer njöt av en riktig fotbollssemester. Första dagen mötte vi de två bästa lagen i gruppen, PPJ Laru från Helsingfors och IFK Mariehamn. Det blev två ganska stora förluster men också en väckning för laget att vi måste förbättra vårt spel. Vårt spel bestod av en massa luckor mellan spelarna, lite som en schweizerost. Detta tog vi till oss och började krympa ihop luckorna så vi fick ett mera kompakt lag. Vi spelade hela tre matcher följande dag och nu stod vi mycket bättre emot motståndarna, en knapp 0-1 förlust mot Hyps, 1-1 mot Sibbo Vargarna samt en 5-1 förlust mot EIF i den sista matchen när energin tog slut efter en halvlek. Nu var vi dock mycket mera kompakt som lag, nästan som en gräddost med få hål i. Sista matchen mot HooGee från Esbo slutade också i en knapp 0-1 förlust efter en riktigt bra kämpainsats av pojkarna. Motståndarna var individuellt bättre men vi spelade som ett lag och stod bra emot.


Det var sist och slutligen en riktigt bra resa som kan rekommenderas, pojkarna och även familjerna växte enormt under resans gång. Vi hade samlat pengar via olika projekt hela hösten och vintern så kostnaderna var helt acceptabla. Vi besökte också sjöbevakningsstationen via en kontakt inom laget och det var lite unikt och få förunnat. Åland levererade och vi trivdes!

PS! Surfplattorna och telefonerna lyste med sin frånvaro, pojkarna och familjerna somnade snabbt efter ett fullspäckat program varje dag. Fantastiskt!