Logga in  

Free Joomla Template by Discount Justhost
  • HBK halsdukar finns nu att köpas

Flickor 02 - Lagnyheter

Brons till C14-flickor i Kokkola Cup

Senast uppdaterad torsdag, 29 september 2016
Skriven av Christian Björkgård

I årets Kokkola Cup, C14-flickor, deltog 15 lag som var delade i 3 grupper.
Vi kämpade i grupp C tillsammans med KPV, JyPK, TP-47 och PuiU/MPS YJ.

Första matchen: HBK – KPV.
I den tidiga matchen på torsdag morgon kl. 8:00 spelade vi en jämn match mot KPV. I en match som skulle ha kunnat gå hur som helst förlorade vi till slut med 1-2. Lotta förde oss till ledning i 11:e minuten med ett långskott under ribban. Efter pausen fortsatte matchen med jämna tag. KPV:s kvittering kom i den 12:e minuten. Det såg sedan ut att bli oavgjort. Men i de sista minuterna kom chanser åt båda lagen. Vi hade först en jätte chans att avgöra. Men som det ofta går så gör motståndaren mål istället på följande anfall. 1-2. Det blev vår enda förlust i turneringen under ordinarie tid. KPV blev till slut gruppsegrare.

Andra matchen: JyPK – HBK.
Torsdagens andra match blev vår målrikaste match. Vi vann till slut med hela 5–0. Våra målskyttar var: Anna, Ida, Lotta och Wilma samt ett självmål av JyPK efter Sagas hårda inlägg efter marken.

Tredje matchen: HBK – TP-47.
Fredagens första match blev också en bra match. Vi började matchen mycket bra med fint spel och högt bollinnehav. Strax före pausen har vi ett fint anfall på höger kanten. Ida väggspelas fri och driver in mot kortlinjen. Wilma har sökt sig mot mål och får ett lågt inlägg som hon bredsidar i mål. Efter pausen jämnade spelet ut sig lite men vi försvarade vår ledning och släppte inte TP-47 till några farligheter.

Fjärde matchen: HBK – PuiU/MPS YJ
I fredagens andra match spelade vi turneringens bästa match och slår ett mycket spelskickligt lag från Helsingfors med 2–0. Med en kvartsfinalplats nästan säkrad kunde vi ”välja” vem vi skulle möta i kvartsfinalen. Med en seger blir det GBK och med oavgjort eller en liten förlust VIFK. Det var ingen tvekan om vem vi ville möta. Vi börjar matchen mycket bra och i den 3:e minuten gör Ida mål på en hörna av Lotta. Efter målet försvarar vi oss mycket bra. Vi var aggressiva och var etta i varje närkamp och först på varje lös boll. De gånger PuiU/MPS YJ slapp och avsluta så hade vi Elin i målet som gjorde sådana räddningar att de väl skulle ha platsat med på EM:s Top 5 listor. Vi kontrade in 2–0 med 5 minuter kvar. Manda framspelade Wilma, fast hon startade 10 m efter deras back så hann hon först på bollen och placerade bollen i mål bredvid en utrusande målvakt. PuiU/MPS YJ blev till slut silvermedaljörer.

Kvartsfinal: GBK – HBK
I kvartsfinalen på Yxpila plan på lördagen mötte vi våra kära motståndare GBK. I en mycket jämn match där GBK hade de bästa chanserna slutade matchen 0–0 och straffläggning följde. Vi vinner straffsparkstävlingen med 3-2 och det var vår kapten Madde som fick avgöra med en mycket fin och säker straff via ribban och ryggen på målvakten.

Semifinal: ONS punainen – HBK
I semifinalen på lördag kväll mötte vi turneringens bästa lag. ONS spelar en mycket fin fotboll. Fint passningsspel, bra rörelse och mycket bollinnehav. Vi hamnade att försvara och hade svårt att komma framåt. Med 10 minuter spelat i andra halvlek så gör ONS mål. Detta var det första målet vi släppte in sedan öppningsmatchen. Nu gällde det att inte ge upp, men vi hatar att förlora och kämpade vidare. Ca 5 minuter senare var det 1-1. Vi fick en frispark nära sidlinjen ca 35 m från mål som Lotta sköt direkt i mål. Elin gjorde igen några fina räddningar och 1–1 står sig till fulltid och det blir straffläggning, igen. Den här gången var det ONS som vann och det betydde bronsmatch för vår del på söndag. ONS punainen blev till slut guldmedaljörer.

Bronsmatch: Kraft – HBK
I bronsmatchen på söndag morgon mötte vi Kraft från Närpes. Det syntes att det var 2 trötta lag som spelade match. Båda lagen hade väldiga avstånd mellan försvarslinjen och anfall och man orkade inte anfalla med hela laget. Det blev inte mycket till spel åt vilkendera håll och ganska få målchanser. Men med ca. 5 minuter före paus får vi vår chans. Bollen spelas till Ida på kanten och hon ger ett inlägg över alla Kraftspelare. Bollen kommer till Jenna som skjuter mål direkt på halvvolley. 1-0 står sig till paus. Den andra halvleken fortsätter som den första. Inga riktigt farliga anfall. Men till sist måste Kraft börja lyfta upp fler spelare och ca. 10 minuter före slutet hade de ganska bra tryck på. Som närmast kom de då bollen tog i ribbans undre kant och studsade ännu 2 gånger i vårt straffområde innan vi fick rensat bort bollen. På en hörna 8 minuter före slutsignalen blev det kalabalik framför Kraft-målet och bollen rullar på mållinjen en stund. Efter lite oklarheter signalerar den assisterande domaren för mål. 2–0, Ida var sist på bollen. Slut.

Brons till HBK!!!

Man får igen vara stolt över flickorna, över den härliga publiken med hejande föräldrar, släktingar och vänner. Flickorna var av den åsikten att ifall supportrarna hade fått medalj, även fast de var lite ”roliga och pinsamma” så var våra värda en guldmedalj. Med vikingahjälmar, trummor och signalhorn hördes det var HBK hade match. Och efter matchen mot PuiU/MPS YJ hör man kommentarer av flickorna att det lät nästan som i EM-finalen när vi gjorde 2-0.

Tack än en gång flickor för en fin turnering. Det här var första gången för oss tränare, både som tränare eller spelare, som vi har fått delta i Kokkola Cup med en match på söndag.

C14Flickor, träning i idrottshallen

Senast uppdaterad onsdag, 30 mars 2016
Skriven av Christian Björkgård

Vi börjar träningarna med en söndagstur till årets slut, mest spelträning, futsal.
Vi startar inkommande söndag 15.11 kl. 16:30-18:00. Alla med!

Sen från årsskiftet har vi ju bokat Nordea Arena tisdagskvällar kl. 19:00-20:30.

 

Flickor 02 HBK - LoVe 4.5 kl 18.30 på grusplan

Senast uppdaterad måndag, 04 maj 2015
Skriven av Christian Björkgård

Distriktseriematch HBK - LoVe måndag kl 18.30 på grusplan

Spelare: Elin, Saga, Madde, Anna, Nora, Amanda S, Amanda Å, Camilla, Linn, Ida, Lotta, Jennie, Jenna

Samling kl 17.45

Flickor 02-03 träningstider

Senast uppdaterad måndag, 09 februari 2015
Skriven av Christian Björkgård

Vi börjar träna söndagen den 4.1 i idrottshallen.

Träningstider i Februari:

Tisdagar eller Onsdagar kl. 18.00 - 19.00 löpträning i idrottshallen (korridoren)

Fredagar kl. 18.45 - 20.00 bollträning i Nordea Areena.

Söndagar kl 17.00 - 18.30 bollträning i idrottshallen.